FAQ

De belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje

Algemeen

Wat voor uitvoering is het kostuum van Sinterklaas?
Sinterklaas is gekleed in het prachtige TV kostuum van Stefan de Walle, de huidige nationale sinterklaas. Op en top kwaliteit, dat zie je meteen!
Welke kleur hebben jullie Pieten?

Bij Sint op Verzoek zijn de Pieten uitsluitend roetveeg, maar nooit hetzelfde. De ene Piet is wat lichter, de andere wat donkerder en alles er tussenin. Een roetveeg Piet is niet hetzelfde als enkele strepen op het gezicht. Onze Pieten worden gegrimeerd door onze eigen grimeurs met meerdere lagen, voor een professioneel resultaat én een zekere mate van onherkenbaarheid!

Na mijn aanvraag op jullie site heb ik nog geen bevestiging ontvangen, wat nu?
U krijgt niet direct een bevestiging van uw boeking na het aanvragen op onze site. De aanvraag wordt door ons nagekeken en ingepland, waarna u van ons een bevestiging per mail ontvangt. Dit kan een aantal dagen duren.
Hoe weet ik hoe laat de pieten en/of Sinterklaas arriveert?
Bij de bevestiging van uw boeking staat de aanvangstijd vermeld. Wij zullen u altijd ongeveer 10 minuten van te voren bellen dat we er aan komen. Dan weet u precies hoe laat wij op uw deur komen bonzen!
Mogen we foto’s van jullie maken tijdens het bezoek?
Uiteraard mogen er foto’s en filmpjes gemaakt worden van het bezoek, erg leuk als aandenken! Wij vinden het ook erg leuk om de foto’s terug te zien, dus plaats gerust een foto van ons op (onze) Facebook! Wanneer u foto’s wilt gebruiken voor commerciële doeleinden, dient u altijd eerst contact op te nemen met Sint op Verzoek.

Huisbezoek

Wat voor voorbereidingen moet ik treffen voor jullie komst?
Zorg bij de komst van Sinterklaas voor een goede stoel voor de goedheiligman en voor zijn pieten. Daarnaast zorg voor een rookvrije en huisdier vrije ruimte, wel zo prettig voor onze acteurs. Voorzie daarnaast de cadeaus van duidelijk geschreven namen en zorg ervoor dat wij weten waar we de zak kunnen vinden. Dit kunt u aangeven in het invulformulier wat u ontvangt na de bevestiging van uw boeking.
Waar moet ik de zak met cadeaus laten?
Zorg dat de zak met cadeaus voor ons makkelijk te vinden is, maar voor de kinderen niet! U kunt de zak voor de deur zetten nadat u ons telefoontje heeft gehad dat we er aan komen. Een andere optie is de zak in uw auto leggen en deze even niet op slot doen. Geef in het invulformulier aan welke auto van u is, zodat we niet elke auto in de straat hoeven te proberen!
Delen de pieten alle cadeaus uit die in de zak zitten?
Onze ervaring leert dat we het beste één cadeau per kind kunnen geven voor wij weer vertrekken. Zo houden we de aandacht van de kinderen vast. Bij vertrek wijzen wij een ‘hulp-Sinterklaas’ aan, die voor de verdeling van de rest van de cadeaus zorgt. Mocht er tijd zijn voor meer cadeaus, dan delen we er natuurlijk meer uit.
Moeten wij wat extra drinken koud zetten voor jullie komst?
Nee, dat hoeft niet. De acteurs zorgen ervoor dat ze genoeg gegeten en gedronken hebben voor het bezoek. U hoeft ze daarom niets aan te bieden, zeker geen alcoholische dranken, want de acteurs zijn 100% alcoholvrij!
Hoe wordt de betaling bij huisbezoeken geregeld?
U betaalt ons door bij het vertrek na het bezoek ons een gesloten envelop toe te stoppen. In de envelop zit uiteraard minimaal het overeengekomen bedrag voor het afgelegde bezoek.  Mocht de betaling niet ter plekke worden voldaan, worden er €10,- administratiekosten in rekening gebracht.

Pietenband

Uit hoeveel Pieten bestaat jullie Pietenband?

Onze Pietenband, bestaande uit muzikanten van Muziekvereniging Laurentius, bestaat uit ongeveer 15 Pieten, gekleed in zeer fraaie pakken en professioneel geschminkt!

Wat voor muziek speelt jullie Pietenband?

Onze Pietenband speelt alle klassieke Sinterklaasliedjes (vaak in een modern jasje) en daarnaast worden ook moderne sinterklaasliedjes gespeeld.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op via het contactformulier onder het kopje Contact op onze site.